У Повітряних силах розповіли, як Україна захищатиме винищувачі F-16 від ударів ворога

У Повітряних силах розповіли, як Україна захищатиме винищувачі F-16 від ударів ворога

Українські військові готують цілий комплекс заходів захисту винищувачів F-16. Одним із варіантів захисту будуть бункери. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

"Є низка напрацювань, як можна буде безпечно розмістити F-16 в Україні, щоб вони могли ефективно виконувати задачі та захищати наш повітряний простір", - зазначив Євлаш.

Він наголосив, що з F-16 Сили оборони зможуть проводити різні операції з відбиття повітряних ударів та завдання ураження по російських агресорах.

"Але для цього необхідно правильно підготувати місце їхнього базування. Це колосальні засоби, йдеться про підземні сховища, бункери. Тому зараз розробляються методи щодо того, як саме їх можна буде розміщувати", - підсумував речник Повітряних сил ЗСУ.

Варто зауважити, що планується розосереджене розташування на різних типах злітних смуг, де росіянам буде важко знайти літаки.

Нагадаємо, що грецький прем'єр Кіріакос Міцотакіс запевнив у незмінній підтримці України, однак зазначив, що його країна не збирається передавати нам винищувачі F-16

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Норвегія надасть Україні винищувачі F-16 із найновішим озброєнням.

Головне