У Польщі заявили, що Україна має стати членом НАТО: Блащак вимагає чітких дій на саміті у Вільнюсі

У Польщі заявили, що Україна має стати членом НАТО: Блащак вимагає чітких дій на саміті у Вільнюсі

Україна повинна отримати на саміті НАТО у Вільнюсі чітку перспективу вступу в Альянс. Таку думку висловив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

За його словами, Польща переконана у тому, що Україна повинна вступити в НАТО.

"З нашої польської перспективи Україна має стати членом Північноатлантичного альянсу. Тому що це доказ нашої спільної безпеки. Звичайно, ми повинні бути об’єднаними, тому маємо бути відкритими до розмов на цю тему. На мою думку, ми маємо запропонувати (Україні, - ред.) шлях до цієї мети. Сподіваюся, що під час саміту НАТО у Вільнюсі цей шлях, можливо, навіть графік, буде представлено", - заявив Блащак.

При цьому він назвав досягненням те, що більшість країн НАТО, які підтримують Україну, єдині в тому, що росія є злом.

"Ми засуджуємо всі дії росії, які закінчуються воєнними злочинами. Безсумнівно, підрив греблі на Дніпрі є таким злочином. Це - реальна загроза для тисяч людей і це також екологічна загроза, тому ми засуджуємо такі дії", - наголосив польський міністр.

Крім того він висловив переконання, що у разі захоплення України росія не зупиниться і піде далі. Саме тому Захід, заявив Блащак, допомагає Україні.

"Ми підтримуємо Україну, бо не хочемо, щоб росія після завоювання України пішла далі. Без сумніву, що такими є справжні наміри росії, справжні наміри Путіна", - зазначив Маріуш Блащак.

Як повідомляли "Ми-Україна", Європарламент ухвалив резолюцію на підтримку України. У ній, зокрема, міститься заклик до країн-членів НАТО почати процес прийняття України до НАТО після закінчення війни.

Головне