У парламенті спростували інформацію про нібито підвищення військового збору

У парламенті спростували інформацію про нібито підвищення військового збору

У парламенті спростували інформацію про нібито підвищення Міністерством фінансів України військового збору з 1,5% до 4,5%.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі. Він зазначив, що це є вкидом нашого ворога.

"Так, дуже дивна інформація про те, що Мінфін готує підвищення військового збору з 1,5% до 4,5% це повний фейк. Нічого такого взагалі не планується", - написав нардеп.

За його словами, на цю "новину" не слід звертати увагу.

Нагадаємо, на Харківщині росіяни розповсюджують фейкову інформацію, що при евакуації людей нібито довозять лише до вокзалів і там кидають напризволяще, повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Росіяни розповсюджують фейкову інформацію, що при евакуації людей нібито довозять лише до вокзалів і там кидають напризволяще. Це абсолютна неправда. Люди, які уже евакуйовані, телефонують своїм родичам і знайомим та пояснюють правдиві умови евакуації”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Києві затримали двох пропагандисток, які на замовлення росії поширювали до 70 фейків про війну в Україні щодня. Як зазначається, кіберфахівці СБУ затримали у Києві двох поплічниць ворога. Вони працювали на росіянина Олександра Зеніна – головного редактора прокремлівського порталу “Вся Тверь”.

Насамперед зловмисниці масово “розганяли” дезінформацію про хід бойових дій на фронті та намагалися дискредитувати ЗСУ. Для цього вони створили і самостійно адміністрували мережу проросійських Telegram-каналів та спільнот у Facebook, яка охоплювала аудиторію у понад 10 тис. користувачів.

Головне