У низці міст знову лунають вибухи: подробиці

У низці міст знову лунають вибухи: подробиці

У низці українських областей у п'ятницю, 29 грудня, знову було оголошено повітряну тривогу, після якої пролунали вибухи. Про це повідомила пресслужба Повітряних сил Збройних сил України в Telegram-каналі та місцеві кореспонденти.

Як зазначається, у низці областей сигнал повітряної тривоги пролунав о 14:45, а в деяких - ще раніше. Зокрема, у Полтавській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Київській, Житомирській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Дніпропетровська областях та в столиці попередили про загрозу застосування балістичного озброєння.

Також у Повітряних силах ЗСУ зазначили, що є загроза пусків крилатих ракет з російських літаків Ту-22м3. Після цього стало відомо про пуск ракети з Курської області на Сумщину, а пізніше - на Черкаси.

Місцеві кореспонденти повідомили, що в Сумах та Черкаській області було чутно вибухи.

Нагадаємо, внаслідок масованої атаки по Україні вночі та зранку у п'ятницю, 29 грудня, відомо про 16 загиблих та 97 поранених. Як повідомив генпрокурор Андрій Костін, серед поранених щонайменше двоє дітей – 6 та 8 років. Пошукові роботи тривають. Постраждали Дніпро, Львів, Київ, Харків, Одеса, Конотоп, Запоріжжя.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, кількість загиблих в результаті ранкового ракетного удару в Запоріжжі зросла до шести осіб. Напередодні було відомо, що внаслідок ракетного удару загинула жінка. Тіло ще однієї жінки рятувальники дістали з-під завалів приватного будинку.

Головне