У НАТО висловились щодо ідеї Зеленського замінити українцями війська США в Європі

У НАТО висловились щодо ідеї Зеленського замінити українцями війська США в Європі

Джеффрі Конноллі, президент Парламентської асамблеї НАТО, висловив критичне ставлення до пропозиції президента України Володимира Зеленського щодо можливого розміщення українських військ у Європі після завершення війни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У своєму інтерв'ю Конноллі назвав цю ідею, яка є частиною "Плану перемоги" Зеленського, "недоречною" на даний момент. Він підкреслив, що така пропозиція може бути сприйнята як політичний крок у бік Дональда Трампа, якщо той переможе на виборах.

"США повинні бути в Європі", - наголосив Конноллі, додавши, що присутність американських військ у Європі є важливим фактором стабільності та безпеки для союзників.

Президент Парламентської асамблеї НАТО застеріг від ідей, які можуть заохочувати США до виходу з Європи, зазначивши, що це суперечить інтересам як України, так і інших союзників. За його словами, єдиним, хто міг би вітати такий розвиток подій, є російський лідер Володимир Путін.

Конноллі визнав щедрість пропозиції Зеленського, але підкреслив, що вона є непродуктивною і може навіть зашкодити в нинішній ситуації. Він наголосив на важливості збереження американської військової присутності в Європі як засобу стримування та гарантії безпеки для партнерів.

Нагадаємо, офіс генерального прокурора України розпочав масштабне розслідування щодо прокурорів, які ймовірно оформили фіктивну інвалідність для отримання пенсії. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, окупанти активно використовують авіацію, зокрема скидають КАБи, та атакують на східних і південних напрямках, особливо в районах Покровська та Курахового. 

Головне