У НАТО погодили план із посилення допомоги Україні

У НАТО погодили план із посилення допомоги Україні

Міністри оборони країн НАТО ухвалили план, який передбачає розширити підтримку України. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Зокрема, рішення визначає, як Альянс керуватиме координацією безпекової допомоги та навчань. 

Схвалений НАТО план зокрема передбачає, що в майбутньому Альянс візьме на себе міжнародну координацію поставок зброї та тренувань для українських Збройних Сил.

НАТО створить аналог американської Групи сприяння безпеці в Україні (SAG-U), яка функціонує при європейській штаб-квартирі Збройних сил США у німецькому Вісбадені й налічує близько 300 військових.

Документ ухвалили письмовою процедурою у кулуарах зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, його оприлюднять у п’ятницю після офіційного затвердження міністрами, пише DPA.

"Ці зусилля спрямовані на те, щоб НАТО не стала стороною конфлікту, але вони посилять нашу підтримку Україні у відстоюванні її права на самооборону", — заявив генсек.

Нагадаємо, рада Європейського Союзу схвалила продовження тимчасового захисту для українських біженців, ідеться в заяві на сайті Ради Європейського Союзу. Про це повідомили на сайті Ради Європейського Союзу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, під час свого візиту до Італії президент Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском. Відео зустрічі опубліковано в Telegram-каналі глави держави.

Головне