У міській лікарні Дніпра померла дитина та постраждали ще 11 пацієнтів: відома причина 

У міській лікарні Дніпра померла дитина та постраждали ще 11 пацієнтів: відома причина 

У міській багатопрофільній клінічній лікарні матері та дитини пацієнти отримали тяжку побічну реакцію на медичні препарати, які застосовували під час проведення оперативних втручань. Унаслідок чого загинув 11-річний хлопчик. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.  

Зокрема, йдеться про медпрепарати для внутрішньовенного наркозу. Партію, яку підозрюють у побічних ефектах, вивели з обігу.

“Медичні препарати лікарня закуповувала самостійно, а не отримувала через централізовані закупівлі. В лікарні тривають слідчі дії. Працює відповідна комісія та правоохоронці", - йдеться в повідомленні. 

Відомо, що постраждалих пацієнтів перевели до інших медзакладів. Фахівці надають необхідну допомогу.

“Наразі відомо про 11 постраждалих, з них  -  5 дорослих і 6 дітей: віком від 3-х до 17-ти років. Усім їм вводили один препарат”, - зазначили в пресслужбі.

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська у п’ятницю, 11 серпня, завдали ракетного удару по Прикарпаттю, в результаті обстрілу загинула дитина.

Як писав “Ми-Україна” раніше, у Луцькому районі від кашлюка померло двомісячне немовля, яке не мало щеплення від інфекційної хвороби, ще троє дітей знаходяться у медичному закладі. 

Головне