У Малі повстанці вбили десятки вагнерівців, - ЗМІ

У Малі повстанці вбили десятки вагнерівців, - ЗМІ

У Республіці Малі, яка розташована на північному заході Африки, повстанці-туареги атакували найманців російської приватної військової компанії "Вагнер", завдавши їм значних втрат.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву повстанців від 27 липня.

У своїй заяві повстанський рух "Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку" (CSP-PSD) повідомив, що їхні бійці захопили бронетехніку, вантажівки та цистерни під час сутичок у прикордонному місті Тінзауатен у четвер і п'ятницю.

Армія Малі заявила, що під час боїв загинуло двоє солдатів, а десятеро отримали поранення. Водночас було вбито близько 20 повстанців.

Також є інформація, що один із військових гелікоптерів армії Малі нібито зазнав аварії в місті Кідал, але ніхто не постраждав.

У соцмережі X з'явилося відео, на якому видно численні тіла. У коментарях до відео зазначено, що на ньому зафіксовано 30 загиблих найманців "Вагнера".

Обережно, чутливі кадри!

Також є інформація, що в Малі ліквідували чинного командира "Вагнера" ​​Антона Єлізарова, який командував в Україні штурмом Соледара.

Навесні 2021 року в Малі відбувся переворот, під час якого військові затримали президента та прем'єр-міністра. Відтоді політичний курс країни змінився – Малі почала співпрацювати з росією. Після перевороту рф погодилася на запит Малі про відправку російських найманців.

У липні військові уряди Нігеру, Малі та Буркіна-Фасо уклали договір про створення конфедерації. Угода підкреслила їхнє бажання дистанціюватися від військово-політичного та економічного блоку ECOWAS, що включає інші країни регіону.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, росіяни вночі вдарили по коледжу у центрі Херсона.

Головне