У Луцьку посеред осені зацвів бузок

У Луцьку посеред осені зацвів бузок

У Луцьку посеред осені почав квітнути бузок. Про це повідомили журналісти місцевого видання ВСН. Відео куща з квітами зафільмували на вулиці Івана Кожедуба. 

Варто зауважити, що подібні явища на Волиці спостерігаються вже не вперше - цьогоріч серед літа у Луцьку розквітла черешня, вишня та виноград. А ще вдруге за рік почали пускати бруньки ягідні кущі, зокрема смородина. 

За даними біологів, така поведінка рослин викликана зміною клімату, зокрема, потеплінням. Однак фахівці закликають передчасно не радіти - це може бути шкідливим для дерев, оскільки повторне цвітіння вимагає багато енергії, і може вплинути на якість врожаю наступного року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну прийде похолодання: синоптикиня зробила прогноз

Нагадаємо, українські синоптики прогнозують 28 вересня теплу, але хмарну погоду. За їхніми даними, дощів в Україні не передбачається.

Як писав “Ми-Україна” раніше, один з найпосушливіших регіонів на Землі - пустеля Сахара раптово позеленіла. Супутникові знімки NASA показали появу рослинності в зазвичай безплідних ландшафтах Марокко, Алжиру, Тунісу та Лівії. Науковці пояснюють це проливними дощами, що обрушилися на регіон на початку вересня. 

Головне