У лікарні Харкова помер польський доброволець Мацей Беднарський

У лікарні Харкова помер польський доброволець Мацей Беднарський

49-річний доброволець з Польщі Мацєй Беднарський, який воював в Авдіївці, загинув внаслідок дорожньо-транспортної пригоди в Харкові.

Про це повідомила журналістка Кароліна Баца-Поґожельська у Facebook.

Беднарський воював в Україні проти російських окупантів. Два тижні тому він потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. Баца-Поґожельська доглядала за добровольцем у харківській лікарні після аварії. Бійця планували транспортувати до Києва.

"Пішов наступного дня після того, як мені наснився. Так, ти встав з лікарняного ліжка в тому кителі, в якому я востаннє тебе бачила, коли мене пустили до тебе, без слідів наслідків аварії й операції. Ви не будете сміятися з того, що я їм устриці в Чорному морі. Ми не підемо на ще одну прогулянку в Салтівку", - йдеться у дописі.

Мацєй потрапив в аварію під час своєї відпустки. Журналістка висловила вдячність лікарям за спроби його врятувати.

"В Авдіївці ти завжди повертався з посади, бо обіцяв мені. Ми так чекали на цю зустріч у Харкові. У мене зараз таке відчуття, що якби тобі не дали довгоочікувану відпустку, ти був би сьогодні живий, а ми годинами розмовляли по телефону, як місяцями", - написала вона.

За її словами, Мацєй помер 4 листопада у харківському госпіталі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, вартість війни Ізраїлю проти угрупування ХАМАС в секторі Гази становитиме близько 200 мільярдів шекелів (або приблизно 51 мільярд доларів).

Головне