У Києві водій на блокпосту збив двох військових, одного на смерть, – прокуратура (відео)

У Києві водій на блокпосту збив двох військових, одного на смерть, – прокуратура (відео)

У Києві на блокпосту водій збив двох військовослужбовців, одного насмерть – розпочато розслідування.  Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато розслідування за фактом ДТП, в результаті якої один військовослужбовець загинув, ще один госпіталізований (частина 2 стаття 286 КК України "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами").

Смертельна аварія сталася 25 липня 2023 року близько 00:05 у Святошинському районі столиці.

За даними слідства, водій автомобіля, рухаючись по проспекту Берестейському в період дії комендантської години, здійснив наїзд на військовослужбовців Національної гвардії України, які несли службу на блокпосту.

Внаслідок ДТП один військовий від отриманих травм помер. Інший - госпіталізований у важкому стані.

Правоохоронці затримали водія в порядку статті 208 КПК України "Затримання уповноваженою службовою особою" на місці події.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо:

  • 26 травня Олексіцй Тандир на блокпосту у Києві на смерть збив нацгвардійця.
    Колектив Макарівського районного суду визнав, що один з його суддів – Олексій Тандир – на заїзді в місто Київ зі сторони Житомира не впорався з керуванням автомобілем, що мало наслідком смерть людини. У відомстві пообіцяли максимально сприяти розслідуванню трагедії.
  • Того ж дня правоохоронні органи оголосили про підозру судді Тандиру.
  • Ймовірно, на момент аварії він був напідпитку, однак добровільно здати аналізи він відмовився. Згодом в ДБР заявили, що примусять суддю здати біологічні матеріали
  • “За клопотанням прокуратури у судді примусово відібрали біологічні зразки. Наразі вони направлені експертам для дослідження. Результати мають надійти найближчим часом”, — повідомила речниця столичної прокуратури Надія Максимець.
  • Вища рада правосуддя на засіданні у суботу, 27 травня, дозволила арешт судді Макарівського районного суду Олексія Тандира, який напередодні збив нацгвардійця.
  • Того ж дня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Макарівського районного суду Олексію Тандиру. Він перебуватиме під вартою до 21 липня без права внесення застави. Таким чином суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення.
  • 2 червня суддю Тандира тимчасово відсторонили від посади

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, експертиза встановила, що суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир, який збив на смерть військового у Києві, був у стані алкогольного сп’яніння.

Головне