У "Київстар" відновили роботу VPN та починають лагодити M2M для бізнесу

У

"Київстар" відновив функціонування VPN і розпочав відновлення послуг M2M для своїх бізнес-клієнтів. Крім того, компанія має намір якнайшвидше відновити послугу SMS.

Про це йдеться в коментарі речниці Київстар, Ірини Леліченко, передає "Економічна правда".

Крім VPN уже відновлено:

  • голосовий звʼязок (включно з роумінгом);
  • мобільний інтернет (певний час може працювати із заниженою швидкістю); 
  • домашній інтернет (не в повному обсязі);

Інформація про 100% функціональність сервісів буде надана компанією після завершення всіх заходів щодо стабілізації. У деяких місцевостях, зокрема в Києві, все ще можуть існувати обмеження доступу до "Домашнього Інтернету".

З метою максимально швидкого відновлення послуг Київстар залучив весь наявний персонал, включаючи фахівців із інших регіонів і областей. Крім того, під час періоду стабілізації швидкість мобільного інтернету може бути зменшеною.

Нарахування бонусів та компенсацій абонентам, які не мали можливість користуватись послугами зв'язку через хакерську атаку, буде проведено лише після повної стабілізації мережі та відновлення всіх послуг.

Довідка.

М2М - це спосіб взаємодії між пристроями, який часто використовують для безпеки у бізнесі, у автомобілях, у сфері охорони здоровʼя.

Нагадаємо, в українських користувачів мобільного оператора "Київстар" від ранку 12 грудня почали спостерігатись проблеми зі зв'язком. Зокрема, зникла мережа та мобільний інтернет. Згодом Служба безпеки відкрила справу щодо хакерської атаки на "Київстар". Провадження відкрили за вісьмома статтями Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські окупанти вчергове атакували Херсон, в результаті обстрілу загинув 81-річний чоловік. 

Головне