У Києві хочуть закупити 30 скляних зупинок для людей, які чекають на відбій тривоги

У Києві хочуть закупити 30 скляних зупинок для людей, які чекають на відбій тривоги

У Києві КП "Київпастранс" має намір закупити 30 скляних зупинок для пасажирів, які чекають на відбій повітряної тривоги. Про це йдеться в тендері на сайті Prozorro.

Аукціон на закупівлю зупинок вже проведений. Таким чином переможцем стала компанія "МонтажБуд 77", яка єдина брала участь у конкурсі та має отримати 8,37 млн гривень від міста. Усі павільйони вони мають встановити до кінця 2024 року.

У тендерній документації прописано, що ці зупинки будуть з металевим каркасом і склінням даху, задньої та бічних стінок. Всередині зупинки будуть розміщені дерев'яні лавки. З них - 25 зупинок будуть мати довжину чотири метри, а ще пʼять - шість метрів.

Депутатка Київради Ксенія Семенова заявила, що 30 нових скляних зупинок, які не дуже захищають від дощу і сонця це "чудове рішення під час війни". За її словами, при цьому тендеру на бетонні укриття немає. У "Слузі народу" вже також відреагували на цю інформацію.

"Мало того, що такі зупинки не захищають від дощу чи вітру, так ще вони є потенційно небезпечними під час повітряних ударів", - зазначила голова партії Олена Шуляк.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Київський метрополітен розірвав договір з "Київметробудом" на будівництво гілки на Виноградар через зрив терміну будівництва. Як зазначається, "Київський метрополітен" встиг перерахувати підряднику понад 4 млрд грн авансу. Проте тепер ці кошти підрядник "Київметробуд" має повернути назад.

Головне