У Харківській ОВА відповіли, коли буде можливо відновити телевежу

У Харківській ОВА відповіли, коли буде можливо відновити телевежу

Відновити телевежу у Харкові, після обстрілу російських окупантів, можливо буде лише після завершення бойових дій.

Про це повідомив директор департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол, передає Радіо Свобода.

За його словами, цифрове телебачення в Харкові та прилеглих населених пунктах зараз не працює через ушкодження передавача. Фахівці проводять аналіз пошкоджень та оцінюють рівень збитків, щоб з'ясувати, які саме обладнання постраждало від удару. Після цього буде прийнято рішення про можливість відновлення телевежі.

Він припускає, що відновлення телевежі буде можливим лише після закінчення бойових дій. Однак, після аналізу пошкодженої техніки, фахівці розглянуть можливості відновлення вежі.

"Якщо брати до уваги спосіб, яким вона (телевежа – ред.) була збудована, то її відновлення можливе після завершення бойових дій", - додав він

На питання, чи було це випадкове поранення телевежі чи цілеспрямована атака, Сокол відповів, що це, ймовірно, була спроба спровокувати паніку серед місцевого населення:

"Мені здається, що це була спроба налякати мешканців міста Харкова та сусідніх населених пунктів. По суті, о 16:40, в яскравий день, ракета вдарила у вежу, яка є одним із найвищих об'єктів в місті Харкові. Очевидно, така подія викликала занепокоєння серед населення. Цей удар, на мою думку, мав на меті налякати мешканців Харківської області".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Харкові СБУ затримала коригувальника, який хотів навести КАБи рф на базу Kraken.

Головне