У Карабаху може розпочатися КТО найближчим часом, в Баку вже готові

У Карабаху може розпочатися КТО найближчим часом, в Баку вже готові

У Нагірному Карабаху може розпочатися контртерористична операція найближчим часом, в Баку вже готові.

Про це повідомив експерт з міжнародної політики, політолог, екс-голова апарату уряду Азербайджану Раміз Юнус в інтерв’ю для “Ми-Україна”.

"Азербайджан декілька разів це озвучив – почнеться контртерористична операція, вона може швидко початися. Ця зустріч мала відбутися 21 (липня, - ред..). Ентоні Блінкен зідзвонився з ними і попросив, щоб зустріч зробили тижнем раніше. Зазвичай зустрічі відкладають на потім, а тут зробили раніше. Отже, у повітрі витає, що Азербайджан на днях почне КТО. Про це говорить все азербайджанське суспільство. У Карабасі не випадково пройшов так званий мітинг. Там зібралися з російськими прапорами, російською мовою почали говорити – це звернення до росії щось робити. А що вони можуть робити - виводити ці збройні формування", - зауважив він.

Інше питання, на думку Юнуса, це фінансування. З бюджету Вірменії виділяється 360 млн кожен рік. Експерт висловив думку, що контртерористична операція неминуча.

Нагадаємо, Нагірний Карабах (Арцах) — регіон з важкою історією. Територія увійшла до складу Російської імперії в XIX ст. внаслідок експансії останньої на Кавказ.

Вже на початку ХХ ст. Нагірний Карабах став місцем постійних сутичок між Азербайджаном і Вірменією (назви країн ми використовуємо в сучасному значені, щоб уникнути глибокого етноісторичного екскурсу) за право контролювати територію.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган вперше публічно нагадав російському президенту Володимиру Путіну, що у 2025 році армія рф повинна покинути територію Нагірного Карабаху.армія рф повинна покинути територію Нагірного Карабаху.

Головне