У ЄС знову почались розмови про відправку європейських військових до України

У ЄС знову почались розмови про відправку європейських військових до України

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав країни Європи переглянути свою позицію щодо розміщення європейських військ в Україні після повідомлень про участь військових КНДР у російській війні.

Про це повідомляє Politico.

Інформація про ймовірне залучення військ КНДР на українському фронті для підтримки російських військових викликала нові обговорення щодо можливої відправки європейського військового контингенту для підтримки ЗСУ.

Ще в лютому президент Франції Еммануель Макрон запропонував ідею про відправку європейських військ до України, проте її тоді відхилив канцлер Німеччини Олаф Шольц, зазначивши, що війська НАТО не можуть бути залучені до конфлікту.

"Якщо інформація про участь північнокорейських солдатів і постачання росіянам боєприпасів підтвердиться, ми маємо повернутися до обговорення ідей, запропонованих Макроном", — заявив міністр закордонних справ Литви.

Наразі Захід утримується від активних коментарів. Генсек НАТО Марк Рютте та глава Пентагону Ллойд Остін поки не підтвердили ці повідомлення, але зазначили, що можливе залучення військ КНДР викликає серйозне занепокоєння.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Південна Корея розглядає можливість направлення до України військових спеціалістів та співробітників розвідки на тлі повідомлень про відправку північнокорейських військ.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Північна Корея вперше прокоментувала звинувачення, висунуті Україною та Південною Кореєю, щодо направлення військових для підтримки росії у війні проти України.

Головне