У Грузії у другому читанні ухвалили скандальний законопроєкт про "іноагентів"

У Грузії у другому читанні ухвалили скандальний законопроєкт про

Парламент Грузії 1 травня прийняв у другому читанні законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу", відомий як закон про "іноагентів".

Про це повідомляє News Georgia.

Рішення підтримали 83 депутати, 23 виступили "проти". Опозиція не брала участі у голосуванні. Остаточне голосування за документ планується у середині травня.

Також відомо, що поблизу будівлі парламенту у Тбілісі розпочалася нова акція протесту. Люди виступають проти ухвалення законопроєкту владної партії "Грузинська мрія" під назвою "Про прозорість зовнішнього впливу", який називають аналогом російського закону "Про іноземних агентів". 

Що відомо про закон про "іноагентів"?

 

Це не вперше люди виходять на протест проти цього законопроєкту. Опозиційний мітинг відбувся 8 березня. Мітингувальники принесли велику кількість грузинських та українських прапорів, а також прапорів Європейського Союзу.

Тоді ж в ЄС попередили Грузію про серйозні наслідки ухвалення закону про "іноагентів".

9 березня з парламенту відкликали законопроєкт про "іноагентів". Втім 8 квітня владна партія Грузії повторно зареєструвала цей законопроєкт.

16 квітня в Грузії тисячі людей знову вийшли на протест до парламенту. Лідери опозиції закликали не ухвалювати "російський" закон і "не позбавляти Грузію європейського майбутнього".

Наступного дня верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель застеріг Грузію про проблеми зі вступом в ЄС через закон про іноагентів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни примусово виселяють жителів трьох сіл на окупованій Херсонщині.

Головне