В ЄС попередили Грузію про серйозні наслідки ухвалення закону про "іноагентів"

В ЄС попередили Грузію про серйозні наслідки ухвалення закону про

В Європейському Союзі заявили, що рішення парламенту Грузії ухвалити в першому читанні законопроект про "прозорість іноземного впливу" матиме негативні наслідки. 

Про це повідомив Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики Жозеп Боррель, передає прес-служба дипломатичної служби ЄС.

За його словами, прийняття закону суперечить заявленій Грузії меті вступу до Євросоюзу, яку підтримує переважна більшість громадян Грузії.

"Його остаточне прийняття може мати серйозні наслідки для наших відносин. ЄС закликає Грузію підтримати свою прихильність просуванню демократії, верховенства закону і прав людини і нагадує про право людей на мирний протест", - додав він.

Нагадаємо, у Тбілісі на проспекті Руставелі цієї ночі силовики водометами й сльозогінним газом розігнали учасників демонстрації проти закону про "іноагентів". Розгін супроводжувався зіткненнями та затриманнями.
 
Після цього учасники мітингу намагалися прорватися до парламенту, однак вони змогли лише подолати металеву огорожу, після чого їх витіснили спецпідрозділи копів.
 
На ранок опозиція заявила про численні арешти учасників мітингу та деяких політиків і анонсувала новий протест під стінами парламенту. Опозиціонер Ніка Мелія заявив, що він відбудеться вже сьогодні на тому ж проспекті Руставелі:
 
"Це буде повторюватися щодня, поки весь проспект Руставелі не стане грузинським, а не російським. Доки ми не досягнемо перемоги", - цитує Мелію опозиційний телеканал "Мтварі".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на окупованій частині Запорізької області росіяни крадуть у фермерів зерно.

Головне