У Тбілісі пройшов опозиційний мітинг: що вимагали протестувальники

У Тбілісі пройшов опозиційний мітинг: що вимагали протестувальники

У Тбілісі на проспекті Руставелі перед парламентом Грузії 9 квітня пройшов мітинг під гаслом "Разом в Європу". Його організувала опозиційна партія "Єдиний національний рух".

Про це повідомив Перший канал грузинського телебачення. Як зазначається, тисячі прихильників Міхеіла Саакашвілі на акції також вимагали звільнити політика. Раніше він закликав ЄС і США зробити все можливе для його порятунку від смерті в тюремній лікарні.

Мітингувальники принесли велику кількість грузинських та українських прапорів, а також прапорів Європейського Союзу.

Крім того, мітинг зі сцени, встановленої перед фасадом парламенту, відкрив член "Єдиного національного руху" Іраклій Павленишвілі. За словами організаторів акції, майбутнє Грузії в Європі.

Голова ЄНР Леван Хабеішвілі від імені партії висунув владі кілька вимог: звільнення Саакашвілі, ухвалення закону про деолігархізацію, реформування судової системи та Центральної виборчої комісії. Проведення саме цих реформ вимагає Брюссель для продовження переговорів про вступ Грузії до Євросоюзу.

На мітингу також періодично скандували "Міша, Міша", а також заклики до уряду: "Йди!"

Дорога перед парламентом була перекрита. Перебіг акції був мирний.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Тбілісі 7 березня біля будівлі парламенту сотні людей вийшли на мітинг після законопроекту про “іноагентів”. Між активістами і силовиками відбулися сутички. Ситуація біля парламенту загострилася. Спецназ використовував водомет і сльозогінний газ для розгону протестувальників.

Крім того, у грузинській столиці на мітингу проти ухвалення закону про “іноагентів” правоохоронці затримали 66 осіб. Їм інкримінують адміністративні порушення – дрібне хуліганство та непокору законним вимогам поліції.

Головне