Боррель застеріг Грузію про проблеми зі вступом в ЄС через закон про іноагентів

Боррель застеріг Грузію про проблеми зі вступом в ЄС через закон про іноагентів

Грузія може зіткнутися з проблемами під час вступу до Євросоюзу через ухвалення скандального законопроекту про іноагентів. Про це повідомив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Крім верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля на ухвалення цього закону відреагував комісар Європейського союзу з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї.

"Сьогодні парламент Грузії ухвалив закон про "прозорість іноземного впливу" в першому читанні, попри неодноразові заклики Євросоюзу відмовитися від цього закону і незважаючи на масові протести... Цей закон обмежить можливості громадянського суспільства і ЗМІ вільно діяти, може обмежити свободу вираження думок", - йдеться в тексті заяви представників ЄС.

На ухвалення закону про іноагентів у Грузії відреагував комісар Європейського союзу з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї.

Нагадаємо, спікери Палати представників США пропонують законопроєкт про допомогу Україні та перехід на систему займів. Про це спікер Палати представників написав у листі до членів нижньої палати Конгресу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, партизанський рух "Атеш" стверджує, що низка ударів, яких було завдано в ніч на 17 квітня на території Джанкойського аеродрому, була успішною. Про це повідомили у "Атеш".
 

Головне