В Грузії тисячі людей вийшли на протест до парламенту через закон про "іноагентів" (відео)

В Грузії тисячі людей вийшли на протест до парламенту через закон про

Юридичний комітет грузинського парламенту має у понеділок розглянути "російський закон" про "іноагентів", біля приміщення зібралась акція протесту проти його ухвалення. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Учасники акції протестують проти рішення юридичного комітету парламенту підтримати законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу". Саме засідання пройшло за "жовтого" безпекового рівня - більшість журналістів до нього не допустили.

Тепер документ у першому читанні обговорять на сесії парламенту, яка відбудеться 16 квітня. Але вже сьогодні тисячі людей вийшли на протест. Зокрема, вони скандують "Ні російському закону".

Вони порівнюють запропоноване законодавство з російським, яке Кремль використовує для придушення інакомислення. На місці мобілізовано поліцію.

Лідери опозиції закликали не ухвалювати "російський" закон і "не позбавляти Грузію європейського майбутнього".

Станом на зараз відомо, що поліцейські почали затримувати учасників акції. Підтверджено затримання щонайменше 14 осіб.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна вважає, що міжнародна  спільнота повинна надати Україні системи ППО, які нині є критично важливими для країни. Очільник естонського зовнішньополітичного відомства закликав світ допомогти Україні захиститися від російських дронів та ракет.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Оріхівському напрямку українські бійці відбили дев'ять атак противника. Про це повідомили Сили оборони півдня.

 

Головне