У Франції горів пансіонат: 11 людей зникли безвісти

У Франції горів пансіонат: 11 людей зникли безвісти

У Франції у середу, 9 серпня, горів пансіонат для людей з обмеженими можливостями. У результаті пожежі 11 людей зникли безвісти.

Про це повідомило видання Bild. Як зазначається, пожежа сталася у місті Вінценхейм, Ельзас, що на кордоні з Німеччиною. Одинадцять осіб зникли безвісти. Вже знайшли дев'ять загиблих.

У пожежній службі також додали, що двох зниклих безвісти досі шукають. Проте надії на те, щоб знайти їх, мало.

Жертвами виявилися десятеро дорослих з легкою інтелектуальною недостатністю та доглядальниця.

"На жаль, немає великих надій. Усі ці люди були в притулку і не могли вибратися", - пояснив Крістоф Маро з місцевої префектури.

Сигналізація спрацювала близько 6:30 ранку в пожежній частині. Загорілося 300 із 500 квадратних метрів колишнього сараю, переобладнаного під двоповерховий будинок. Згідно з відповідальною префектурою, вогонь спалахнув на першому поверсі - саме тоді, коли група дорослих з Нансі залишалася в помешканні на свята.

Екстрені служби, щонайменше п’ятдесят пожежників із десятьма автомобілями, швидко приборкали полум’я. Однак одинадцять людей зникли безвісти.

Президент Франції Еммануель Макрон написав про пожежу на своїй сторінці в Twitter.

"Перед обличчям цієї трагедії я думаю про жертв, про постраждалих, про людей, які їм близькі", - йдеться в повідомленні.

Одна людина також отримала поранення, а ще одна перебуває в шоковому стані. Водночас 17 людей вивезли в безпечне місце. Причина пожежі не встановлена.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, південь Португалії накрили лісові пожежі через аномально високу температуру повітря. У результаті поранення отримали щонайменше дев'ятеро пожежників.

Головне