У Дніпрі відмовилися від офіційних заходів на Водохреще

У Дніпрі відмовилися від офіційних заходів на Водохреще

У Дніпрі цього року знову відмовилися від офіційних заходів на Водохреще у суботу, 6 січня, через складну безпекову ситуацію.

Про це повідомила пресслужба Дніпровської міської ради на офіційному сайті. Як зазначається, до російського повномасштабного вторгнення завжди у місті Дніпро були визначені офіційні місця для занурювання на Водохреще. Зокрема, йдеться про заходи на Монастирському острові, кар'єрі на Червоному Камені, на Мануйлівському та Придніпровському пляжі.

"Враховуючи складну безпекову ситуацію в країні, цього року, як і минулого, офіційних заходів на Водохреще не буде, аби не організовувати масове скупчення людей та не наражати містян на небезпеку. Про це повідомили у департаменті парків та рекреації ДМР", - йдеться в повідомленні.

Минулого року в Дніпрі також скасовували всі офіційні занурювання у воду на Водохреще.

Нагадаємо, у Києві з 4-го січня запрацюють пункти прийому новорічних ялинок для екологічної утилізації. У столиці працюватимуть 44 пункти прийому новорічних дерев. Такі пункти розташовуватимуться в парках і скверах столиці, а також на території комунальних підприємств з утримання зелених насаджень та лісопаркових господарств.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Папа Римський Франциск в різдвяному посланні “Urbi et Orbі” попросив миру для України, а також для інших країн, які страждають від конфліктів та війн. У щорічному посланні він звернувся до вірян з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані. На Різдво десятки тисяч вірян зібралися на площі перед базилікою. 

Головне