У Бундестазі хочуть посилити тиск на канцлера Шольца, щоб передати Україні ракети Taurus, - Bild

У Бундестазі хочуть посилити тиск на канцлера Шольца, щоб передати Україні ракети Taurus, - Bild

У Бундестазі хочуть посилити тиск на канцлера Німеччини Олафа Шольца, щоб передати Україні крилаті далекобійні ракети Taurus.

Про це повідомило видання  Bild. Як зазначається, правляча коаліція, ймовірно, готує секретну пропозицію про постачання Україні більшої кількості боєприпасів, транспортних засобів і систем озброєння.

При цьому голосування по відповідному пакету допомоги мають намір провести в німецькому парламенті вже цього тижня. Водночас крилаті ракети Taurus у цьому проєкті не згадуються, хоча там і йдеться про "постачання додаткових систем зброї дальньої дії і боєприпасів, необхідних для того, щоб Україна могла здійснювати цільові атаки на стратегічно важливі цілі далеко в тилу російського агресора".

Ракети Taurus якраз підходять під такий опис, зазначають журналісти, адже вони можуть досягати цілей на відстані понад 500 км. Франція і Велика Британія вже поставили Україні крилаті ракети Scalp і Storm Shadow, але вони, як вважається, є не такими ефективними, як Taurus.

У Бундестазі збираються посилити тиск на канцлера Олафа Шольца, щоб він погодив поставки Україні далекобійного озброєння. Про це передає видання Stern. Як зазначається, фракції соціал-демократичної партії Німеччини, Партії зелених і Вільної демократичної партії планують подати спільну заявку щодо додаткової зброюї для України. У документі не згадується ракета Taurus, але в СДПН (у партії Шольца) переконані, що смерть російського опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії "змусила переосмислити ситуацію". 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Німеччина передасть Україні ракети Taurus, коли для цього буде правильний момент, заявив канцлер ФРН Олаф Шольц.

Головне