Цієї ночі захисники неба збили 11 російських "шахедів"

Цієї ночі захисники неба збили 11 російських

Минулої ночі українські захисники неба успішно протидіяли масштабній атаці російських безпілотників. З 32 запущених ворогом дронів-камікадзе типу "Шахед" 11 було збито засобами протиповітряної оборони. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Завдяки ефективній роботі систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) у північних та центральних регіонах України вдалося нейтралізувати ще 10 ворожих БПЛА. Крім того, чотири "Шахеди" змінили курс і повернулися на територію російської федерації.

ППО працювала у Кіровоградській, Одеській та Сумській областях. Ще чотири ворожі дрони вийшли з повітряного простору України у напрямку росії. Унаслідок протидії РЕБ 10 ударних безпілотників локаційно втрачено у північних та центральних областях, інформація уточнюється.

Таким чином, з 32 запущених дронів лише 7 потенційно досягли своїх цілей, що свідчить про високу ефективність української системи протиповітряної оборони та РЕБ у протидії повітряним загрозам.

Нагадаємо, протягом 1 жовтня ситуація на фронті залишалася напруженою - зафіксовано 155 бойових зіткнень. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за минулу добу, 1 жовтня, армія рф втратила ще 1 130 своїх військовослужбовців убитими й пораненими, а також військову техніку. За час повномасштабного вторгнення в Україну росія втратила близько 655 560 своїх військових. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Головне