Це літо у Києві стало одним із найспекотніших з 1881 року: встановлено 13 температурних рекордів

Це літо у Києві стало одним із найспекотніших з 1881 року: встановлено 13 температурних рекордів

Це літо у Києві стало одним із найспекотніших з 1881 року. Загалом було встановлено 13 температурних рекордів.

Про це повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського в Telegram-каналі. Як зазначається, середня температура повітря цьогорічного літа у Києві склала +21,6ºС. Це на 1,2ºС перевищило кліматичну норму і забезпечило шосту позицію серед найтепліших у столиці з 1881 року.

Найбільше позитивне відхилення від кліматичної норми було у серпні.

Найхолоднішим днем було 4 червня. Тоді температура під ранок опустилась до +7,9°С. Водночас найспекотнішим і рекордним виявилось 29 серпня, коли температура після полудня піднялась до +35,9°С.

"За літо встановлено 13 температурних рекордів, один з них у червні, всі інші - у серпні", - йдеться в повідомленні обсерваторії.

Кількість опадів за літо на проспекті Науки склала 242 мм, або 122% кліматичної норми. Найбільше їх випало у липні. Йдеться про дві місячні норми.

Нагадаємо, у Києві упродовж останніх днів літа поспіль продовжуються температурні рекорди. Так, 30 серпня у столиці вчергове в черговий раз були зафіксовані два температурних рекорди:

  • Температура у ніч на середу не опустилася нижче +21,4°C. Попереднє рекордне значення 1956 року перевищено на 2,0°C.
  • Середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень і склала +26,4°C (попередній рекордний показник 1992 року перевищено на 0,6°C).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, потужні дощі, які з собою приніс ураган “Дана” призвів до повеней в деяких частинах Іспанії. Стихія обрушилася на країни напередодні, 3 серпня, вдень. Від злив головним чином постраждали прибережні населені пункти країни – від Аліканте до Кадісу.

Головне