ЦАХАЛ вдарив по Бейруту: загинули бойовики угрупування "Хезболла"

ЦАХАЛ вдарив по Бейруту: загинули бойовики угрупування

Армія оборони Ізраїлю знову завдала удару по Лівану, цього разу атакуючи столицю країни - Бейрут.

Про це повідомляє ЦАХАЛ у Telegram.

"Командири Хезболли, яких ми сьогодні ліквідували, роками планували своє "7 жовтня" на північному кордоні. Ми дісталися їх, і ми дістнемося кожного, хто загрожує безпеці громадян Ізраїлю", - заявив начальник Генерального штабу.

Місцеві ліванські ЗМІ повідомляють, що ізраїльська атака була спрямована на район Дахія в Бейруті, де розташовані осередки угруповання "Хезболла".

Times of Israel зазначає, що ціллю авіаудару був командир операцій "Хезболли" та один із високопоставлених лідерів угруповання Ібрагім Акіл. Він очолював елітний підрозділ "Радван" і вважався другим за рангом після Фуада Шукра, який загинув під час ізраїльського авіаудару в липні цього року. За непідтвердженими даними, загинуло близько 20 бойовиків.

У США за голову Ібрагіма Акіля оголосили нагороду в 7 мільйонів доларів через його роль у теракті проти морських піхотинців США у 1983 році в Лівані, передає Reuters.

Це вже третій раз з початку війни, коли Ізраїль завдає удару по Бейруту.

Цього ж дня авіація ЦАХАЛ знищила сотні ракетних установок "Хезболли" в Лівані.  Армія оборони Ізраїлю заявила про намір продовжувати операції з метою знищення інфраструктури та можливостей "Хезболли" для захисту держави.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, окупанти здійснили ракетну атаку на Одесу. У результаті пошкоджено цивільне судно, є постраждалі.

Головне