Три постріли в голову: в Еквадорі застрелили кандидата у президенти

Три постріли в голову: в Еквадорі застрелили кандидата у президенти

Кандидат у президенти Еквадору Фернандо Вільявісенсіо, який активно критикував корупцію та організовану злочинність, був убитий у середу, 9 серпня, ввечері. Як пише Reuters, політика вбили трьома пострілами у голову під час передвиборчого мітингу.

Місцеві медіа повідомили, що загалом було чутно близько 30 пострілів. Генпрокуратура Еквадору повідомила, що в результаті нападу було поранено дев'ять осіб, у тому числі двох поліцейських.

Ймовірний виконавець вбивства загинув у кареті швидкої. Правоохоронці взяли під варту шістьох осіб, яких підозрюють у причетності до злочину.

"За його пам’ять і його боротьбу я запевняю вас, що цей злочин не залишиться безкарним. Організована злочинність зайшла дуже далеко, але вся вага закону ляже на неї", - заявив чинний президент Еквадору Гільєрмо Лассо.

У зростанні насильства на вулицях влада винуватить кримінальну боротьбу за контроль над маршрутами торгівлі, які використовують мексиканські картелі, албанська мафія та інші для переміщення наркотиків.

Як відомо, загиблий кандидат в президенти Вільявісенсіо обіцяв боротися з корупцією та зменшити ухилення від податків у разі його обрання на посаду. Згідно з соцопитуваннями, його підтримка склала 7,5%, таким чином він посідав п'яте місце з восьми кандидатів. Вибори в країні заплановані на 20 серпня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сили оборони України продовжують нищити окупантів. За минулу добу було ліквідовано ще майже шість сотень росіян, 16 танків та 15 артсистем.

Головне