Трьох українських дітей разом із мамою вдалося повернути з ТОТ

Трьох українських дітей разом із мамою вдалося повернути з ТОТ

Після року життя в тимчасово окупації на Донеччині троє дітей та їхня мама повернулися на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Троє неповнолітніх та їхня мама, які проживали в небезпечних умовах окупації на тимчасово окупованій території Донеччини, нарешті повернулися додому в межах ініціативи Bring Kids Back UA. Під час окупації матері погрожували відібрати дітей, а неповнолітніх змушували навчатися за російськими освітніми стандартами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірки, оргії, вбивства та теорії змов: що треба знати про скандал навколо репера P Diddy

Після звернення родичів до Офісу Омбудсмана, розпочалася невідкладна підготовка до повернення родини. Завдяки координації з партнерами, такими як Карітас України та Рокада, вдалося організувати безпечний шлях для родини та забезпечити їхні гуманітарні потреби.

Нагадаємо, 27 вересня Україні вдалося повернути ще дев’ять дітей, яких викрали російські окупанти.

Як писали “Ми-Україна” раніше, новий закон “Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів” покликаний покращити захист страхувальників та постраждалих осіб у разі ДТП.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.