Три Х-59 та понад пів сотні "шахедів": ППО відбили нічну атаку

Три Х-59 та понад пів сотні

Українські сили протиповітряної оборони вночі на 18 вересня успішно відбили напад російських окупантів, який включав три керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 52 ударних безпілотних літальних апарати (БПЛА). 

Про це повідомили Повітряні Сили ЗС України.

Атака була здійснена з повітряного простору окупованої Херсонщини та з районів Курськ і Єйськ в росії.

Для відбиття нападу були залучені авіація, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) Збройних Сил України. В результаті ефективних дій протиповітряної оборони знищено 46 ударних БПЛА. Завдяки протидії засобів РЕБ, п’ять дронів були локаційно втрачені, а один з ворожих безпілотників повернувся до росії.

Керовані авіаційні ракети не досягли цілей, що було частково зумовлено протидією з боку українських засобів РЕБ. Є повідомлення про пошкодження сільськогосподарської техніки, за попередньою інформацією в Кропивницькому є один загиблий та поранена 90-річна жінка. Протиповітряна оборона діяла в Миколаївській, Херсонській, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Вінницькій, Сумській та Полтавській областях.

Нагадаємо, за підсумками бойової доби 17 вересня загальні втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 1130 солдатів армії рф. Сили оборони України також знищили шість танків, три броньованих бойових машини, 25 артсистем та ще стільки ж дронів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські війська здійснили 4800 обстрілів українських позицій та населених пунктів. Загалом було зафіксовано 194 бойових зіткнення.

Головне