В Мінреінтеграції назвали шокуючу суму, яку Європа витратила на українських біженців

В Мінреінтеграції назвали шокуючу суму, яку Європа витратила на українських біженців

За півтора року повномасштабної війни рф проти України європейські країни витратили понад 43 мільярди євро на прихисток для українських біженців.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій з посиланням на оцінки Кільського інституту світової економіки.

Такі витрати включають грошові виплати, надання житла, медичну допомогу, освітні послуги, а також забезпечення харчами та засобами першої необхідності.

Серед європейських країн, які приймають українців, найбільшу суму коштів витратила Польща, що складає понад 12 мільярдів євро. На другому місці за цим показником є Німеччина. Її витрати на українських біженців сягнули майже 11 мільярдів євро.

Значні кошти на прихисток для українців витратили Чехія (2,94 мільярди євро), Іспанія (2,24 мільярди євро), Франція (2,04 мільярди євро), Румунія (1,26 мільярдів євро), Швейцарія (1,16 мільярдів євро) та Італія (1,15 мільярди євро).

Також у дослідженні зазначається, що великий внесок у допомогу українцям зробили звичайні громадяни європейських країн.

Нагадаємо, чверть українців досі не можуть повернутися додому через війну. Біженцями залишаються 6,3 мільйони українців, а внутрішньо переміщеними особами – 5 мільйонів.

Зауважимо, що з довоєнного часу з населенням України у 44 мільйони, чверть українців змушені залишити свої домівки через вторгнення країни агресора.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, в Угорщині суспільство продовжує підтримувати людей, які тікають від війни в Україні.

Головне