TikTok видалив відео, у яких містилася дезінформація щодо нападу на Ізраїль

TikTok видалив відео, у яких містилася дезінформація щодо нападу на Ізраїль

TikTok заявив, що "негайно" вжив заходів для протидії дезінформації після того, як Європейський Союз попередив платформу про поширення фейків щодо нападу палестинського угруповання ХАМАС на Ізраїль.
Про це пише BBC.

На платформі TikTok заявили, що видалили "контент і облікові записи, які порушують правила". Так компанія відповіла на претензії ЄС, який виявив поширення в мережі дезінформації про конфлікт в Ізраїлі, як-от підроблені зображення та відео з неправильними мітками.

"Ми негайно мобілізували значні ресурси та персонал, щоб допомогти підтримувати безпеку нашої спільноти й цілісність нашої платформи", — йдеться в заяві компанії.

У TikTok, який належить китайській фірмі ByteDance, заявили, що для протидії дезінформації створили командний центр, удосконалили свої автоматизовані системи виявлення для видалення графічного та насильницького вмісту, а також найняли більше модераторів, які володіють арабською та івритом.

Як писали "Ми-Україна" раніше, австралійський регулятор оштрафував платформу Ілона Маска X на 610 500 австралійських доларів ($386 000) через відмову співпрацювати в розслідуванні щодо жорстокого поводження з дітьми.

Комісія з електронної безпеки оштрафувала соцмережу, тому що вона не відповіла, як саме виявляє контент із жорстоким поводженням з дітьми і як швидко реагує на них.

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.