Taurus для України: Шольц назвав новий аргумент для відмови постачання ракет

Taurus для України: Шольц назвав новий аргумент для відмови постачання ракет

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виключив можливість озброєння України далекобійними Taurus, якщо для їх експлуатації потрібно буде залучати німецьких солдатів.

Цю інформацію повідомляє агентство Reuters.

Він відзначив, що якщо ФРН бажає зберігати "контроль" над наданим Києву озброєнням, це можливо лише за участю німецьких військових.

"Для мене це абсолютно виключено", - відзначив Шольц.

Україна зверталася до Німеччини з проханням почати постачання далекобійних ракет Taurus з минулого року. Ці ракети здатні знищувати цілі на відстані до 500 кілометрів. Проте канцлер Німеччини Олаф Шольц є одним із основних противників передачі цієї зброї Києву. Німеччина відмовляє за різними приводами, включаючи побоювання щодо можливих ударів Києва по території росії.

Раніше стало відомо, що уряд Великої Британії приватно звернувся до німецьких колег із закликом передумати і передати Україні далекобійні ракети Taurus. Як пише Bloomberg, британські міністри та високопосадовці неодноразово давали зрозуміти ФРН наскільки гострою є потреба Києва у такому озброєнні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, СБУ ліквідувала нові "схеми для ухилянтів", вартість "послуги" сягала 12 тисяч доларів.

Головне