Taurus для України: як проголосували депутати Бундестагу 17 січня

Taurus для України: як проголосували депутати Бундестагу 17 січня

У німецькому Бундестазі 17 січня відбулось голосування на передачу Україні авіаційних крилатих ракет Taurus. І цього разу депутати не підтримали подання опозиції щодо надання Києву далекобійного озброєння. 

"Законопроект був відхилений поіменним голосуванням 485 голосами "проти", 178 голосами "за" та трьома, що утримались", - йдеться у звіті на сайті відомства.

Коаліційне об'єднання політичних партій ФРН - Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС) - під час дебатів вчергове намагалось переконати своїх колег змінити думку. Його представники наголошували, що за Німеччині буде вдячна не лише України, але і вся Європа. Вони також згадали про останні масовані ракетні атаки агресора по українських мирних містах та селах. 

Як пише "Укрінформ", "ліві" та "праві" виступили категорично проти, заявляючи знову про "неможливість перемогти ядерну державу" та потребу у "мирних переговорах" між сторонами конфлікту. Правляча коаліція обрала відмовчатись.

Нагадаємо, днями очільник німецької опозиції Фрідріх Мерц заявив, що далекобійні ракети Taurus, якби вони були передані Україні, могли б зруйнувати Кримський міст - "найважливіший маршрут постачання російських сил вторгнення". Він також закликав канцлера Олафа Шольца надати відповідь німецькому народу, чому той не постачає Україні ці засоби ураження.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на підтримку передачі Україні "Таурусів" виступають і прем'єр-міністр Баварії Маркус Зьодер та  колишній президент Німеччини Йоахім Гау. Вони вважають, що їхня країни має зробити більше для українського народу. 
 

 

Головне