Ташева розповіла, який статус може отримати Крим після деокупації

Ташева розповіла, який статус може отримати Крим після деокупації

Після звільнення Криму на півострові можуть запровадити один з трьох можливих статусів. Це може повна або часткова автономія, або ж утворення Кримської області. Про це розповіла постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева.

"Було б неправильним приховувати, що в суспільстві існує дискусія щодо статусу Криму. У колі представників державних органів, експертного середовища, кримськотатарського народу обговорюється, чи це буде статус-кво - Автономна Республіка Крим і місто Севастополь, кримська автономія з правом кримськотатарського народу на самовизначення або ж Кримська область", - зазначила Ташева.

При цьому вона додала, що наразі в Україні неможливо вносити ніякі зміни до Конституції, однак статус Криму активно обговорюється.

За словами Ташевої, особливий статус Севастополя був одним з наративів рф, тож цілком імовірно, що після деокупації його у міста відберуть.

"Швидше за все, ми будемо позбавляти це місто особливого статусу. Та коли я спілкуюся з севастопольцями, велика частина з них проти цього. Тому я підкреслюю, що дискусія триває", - наголосила постійна представниця Президента України в Криму.

Крім того вона нагадала, що рішення про статус Криму може ухвалювати лише Верховна Рада України.

Як повідомляли "Ми-Україна", радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк вважає, що Україні варто забути концепцію адміністративної автономії для Криму. За його словами, Крим до війни мав автономний статус і всі побачили, до чого це призвело.

Головне