Ліквідація ката: в ГУР розкрили деталі знищення організатора катівні в Бердянську  

Ліквідація ката: в ГУР розкрили деталі знищення організатора катівні в Бердянську  

Українська воєнна розвідка підтвердила факт ліквідації окупанта , причетного до катувань українців в підконтрольному ворогу Бердянську. Підривом в автівці ліквідовано Євгена Ананьєвського, пише ГУР МО. 

"5 травня 2024 року близько 9:40 у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області вибухнув автомобіль Ford Kuga, який належав Ананьєвському Євгену Олександровичу", - йдеться у дописі. 

Чоловік внаслідок вибуху загинув на місці. Він був одним з організаторів катівень в Бердянській колонії №77, при цьому на посаду був призначений окупантами.

"Внаслідок підриву причетного до тортур над українськими полоненими Євгена Ананьєвського ліквідовано. ГУР МО України нагадує ― за кожен воєнний злочин буде справедлива відплата", - інформують розвідники. 

Нагадаємо, раніше цього дня радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та росЗМІ показали кадри ліквідації знищено працівника "колонії" у Бердянську, де катували українців. За офіційною версією, під машиною спрацював саморобний вибуховий пристрій.

Як писав "Ми-Україна раніше, на початку травня російські видання повідомили про вибух, що стався в автівці експрацівника Служби безпеки України Василя Прозорова, який працював на росію, був шпигуном. Подія сталась у Москві. Чоловік, за даними медіа, вижив, отримавши лише травми ноги. Сам Прозоров почав співпрацювати з росіянами у 2014 році, він "зливав" окупантам інформацію про перебіг АТО. У СБУ Прозоров працював до 2018 року, після чого втік в рф. 

Головне