Онлайн-наради Бундесверу кілька місяців були у відкритому доступі, -  Die Zeit

Онлайн-наради Бундесверу кілька місяців були у відкритому доступі, -  Die Zeit

В інтернеті безперешкодно можна було знайти дані про більш як 6000 засідань німецьких військових з числа Бундесверу, серед яких засекречені.

Як пише Zeit Online, в межах власного розслідування, журналісти встановили, що дані про таємні онлайн-наради Бундесверу місяцями були доступними в мережі через вразливість у системі відеоконференцій Webex.

Журналісти дізнались, що зацікавлені користувачі могли легко знайти понад 6000 нарад, проте дійсна кількість "злитих" зустрічей може виявитися більшою. В широкому доступі були теми конференцій, їхній розклад, а також хто саме  організатором. Запис зустрічей, як повідомляється, доступний не був.

Автори розслідування підкреслили, що ЗС Німеччини дізналися про проблему лише після того, як до них звернулися представники ЗМІ. Безпекову проблему, як заявляється, було вирішено менш як за добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія готує диверсії по всій Європі

Нагадаємо, минулого місяця німецьук Міноборони заявило про рішення модернізувати свої Збройні сили на випадок війни. За словами очільника німецького оборонного відомства, Бориса Пісторіуса через дії росії, яка "поставила під сумнів європейський мирний порядок", ФРН та союзники відчувають загрозу, тож Берлін має бути певен у військових спроможностях та бути готовим до викликів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у квітні Німеччина оголосила про намір передати Україні 180 000 артилерійських снарядів в рамках плану закупівлі боєприпасів, який очолюється Чехією.

Головне