Танки ЦАХАЛ перерізали ключову автомагістраль у Секторі Гази, - ЗМІ

Танки ЦАХАЛ перерізали ключову автомагістраль у Секторі Гази, - ЗМІ

Бойові броньовані машини Армії оборони Ізраїлю, у понеділок, 30 жовтня, були помічені на околицях адміністративного центру Сектору Гази - міста Газа. Танки ЦАХАЛ заїхали до району аль-Зейтун і заблокували рух головною дорогою палестинського анклаву, пише The Times of Israel із посиланням на AFP.

Йдеться про 45-кілометрове шосе Салах ад-Дін, що простягається від КПП "Рафах" на півдні по КПП "Ерез" на півночі. 

"Вони перерізали дорогу Салах ад-Дін (що з'єднує північ та південь) і відкривають вогонь по будь-якому транспортному засобу, що нею рухається", - наводять ЗМІ слова одного з місцевих жителів. 

Відео з місця подій опублікував журналіст The Times of Israel Емануель Фабіан.

У ЦАХАЛ підтвердили проведення Збройними силами Ізраїлю розширеної наземної операції в Секторі Гази. Представник Армії оборони контрадмірал Даніель Хагарі зауважив, що минулої доби у Газу були введені додаткові сили. 

"За ніч війська ліквідували десятки терористів, які забарикадувалися в будівлях і намагалися атакувати сили, що рухалися в їх напрямку. Ми проводимо розширену наземну операцію в Секторі… сили рухаються до терористів, терористи барикадуються на плацдармах, а ми атакуємо їх з повітря", - зазначив він. 

Нагадаємо, напередодні Bloomberg написав, що Ізраїль ввів війська і танки в північну частину Сектора Газа в рамках другої і більш тривалої фази війни проти ХАМАС. Очікується, що операція може тривати до шести місяців.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Збройні сили Йорданії попросили у Сполучених Штатів розташувати зенітні ракетні комплекси MIM-104 Patriot на своїх кордонах, аби захисти країну від повітряних загроз.

Головне