Тайвань попередив КНР, що атакуватиме її кораблі та літаки у разі їх наближення до острова на 22 км

Тайвань попередив КНР, що атакуватиме її кораблі та літаки у разі їх наближення до острова на 22 км

Тайвань заявив, що його Збройні сили завдаватимуть ударів по китайських літаках та кораблях, якщо ті увійдуть до 12-мильної зони біля острівної держави. Відповідну заяву зробив представник тайванського Міноборони генерал-майор Лінь Веньхуан, пише CNA.

Він додав, що як тільки китайські військові кораблі або повітряні засоби перетинають серединну лінію Тайванської протоки вони негайно потрапляють у фокус уваги тайванської армії.

"Якщо сили Народно-визвольної армії Китая (НВАК) продовжать ігнорувати наші попередження і прорвуться в наш територіальний повітряний простір і акваторію, ми швидко вдаримо у відповідь для захисту національної безпеки", - підкреслив Веньхуан.

Як відомо, востаннє китайські кораблі та літаки наблизились до Тайваню на потенційно небезпечну відстань 24 червня. Тоді вісім військових бортів ВПС КНР перетнули середню лінію Тайванської протоки та наблизилися до прилеглої зони острова, яка знаходиться на відстані 24 морських миль (44 км) від узбережжя. Також було зафіксовано наближення 19 літальних апаратів китайських Збройних сил.

Нагадаємо, раніше цього місяця Китай провів військові навчання з бойовою стріляниною неподалік Тайваню.

Як писав "Ми-Україна" раніше, з-під Мелітополя окупантів почали активно перекидати на “гарячі” ділянки фронту. Інтенсивне переміщення російських солдатів з тилових селищ і сіл помітили місцеві жителі.

Головне