Суд відмовився відсторонити голову Тернопільської облради

Суд відмовився відсторонити голову Тернопільської облради

Вищий антикорупційний суд відмовився відсторонити голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка від посади.

Про це повідомив адвокат Олександр Тананакін на сторінці у Facebook.

"Вищий антикорупційний суд відмовив НАБУ та САП у задоволенні клопотання про відсторонення голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка із займаної посади", - йдеться у заяві.

Більше ніяких подробиць публічно не повідомляли. Водночас представники Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури також не надали жодної інформації.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд 29 червня обрав запобіжний захід ще одному заступнику голови Тернопільської ОВА у справі про хабар. Його заарештували з можливістю внесення застави. Зокрема, посадовцю обрали тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 805 200 грн до. Строк дії запобіжного заходу – 60 діб.

Пізніше голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, якого відправили за ґрати за хабарництво, вийшов з-під варти під заставу. За словами правозахисника Тананакіна, його підзахисного звільнили з-під варти після того, як за нього внесли 800 тис. гривень застави.

Також Головко, якому висунули підозру у хабарництві, вийшов на роботу під заставу у 805 тис. гривень. Про це сам Головко розповів на прес-конференції у своєму кабінеті. Зокрема, представникам ЗМІ запевнив, що його безпідставно звинувачують в отриманні хабаря.

Він пояснив, що суд не ухвалював рішення про його відсторонення від посади через вручення підозри у хабарництві. А на пропозицію журналістів добровільно піти у відставку Головко заявив, що для цього немає підстав.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, затриманий на хабарі очільник Тернопільської облради Михайло Головко зліг в лікарню, при чому як раз напередодні суду про його відсторонення. Адвокати повідомили судові органи про госпіталізацією свого підзахисного до одного з місцевих комунальних закладів охорони здоров’я та подали клопотання на його відтермінування.

Головне