Суд арештував головний офіс компанії "Сінево" в рамках слідства ДБР

Суд арештував головний офіс компанії

Державне бюро розслідувань наклало арешт на будівлю головного офісу та центральної лабораторії мережі медичних лабораторій "Сінево Україна".

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

В Бюро зазначили, що розслідування незаконного відчуження комплексу держпідприємства ведеться ще з 2022 року і тоді ж слідчий суддя наклав сам арешт. Але "жодних перешкод у наданні медичних послуг не виникало та не виникає і сьогодні".

"Працівники ДБР ще з 2022 року здійснюють досудове розслідування за фактом вчинення службовцями одного з Міністерств, Фонду держмайна та ДП МАСМА можливого незаконного відчуження цілісного-майнового комплексу державного підприємства", - йдеться в заяві ДБР.

Вказаний арешт був неодноразово предметом судових оскаржень, які залишили ухвалу слідчого судді в силі. Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 191 КК  України. Досудове розслідування триває.

Компанія стверджує, що це безпідставно та протизаконно. У результаті арешту компанія невдовзі буде змушена припинити діяльність в цій будівлі, що призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій "Сінево" в Україні.

У "Сінево" наголосили, що кримінальне провадження, за фактом якого було наложено арешт на будівлю, не має відношення до міжнародної групи Medicover або будівлі, оскільки остання була придбана у 2010 році фізичними особами, а не державою. Крім того, у період з 2013 по 2016 роки група Medicover, як законний власник будівлі, провела її реконструкцію.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Полтавщині уламки безпілотника пошкодили електролінію.

Головне