Створення коаліції розвитку ППО: Зеленський підбив підсумки 17-го Рамштайну

Створення коаліції розвитку ППО: Зеленський підбив підсумки 17-го Рамштайну

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки 17-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", яке відбулось 22 листопада. За його словами, зокрема, була створена коаліція розвитку ППО.

Про це Зеленський повідомив у щоденному вечірньому відеозверненні у своєму Telegram-каналі.

"Відбулось чергове засідання у форматі "Рамштайн" - є й нові пакети підтримки України - наших воїнів. Це стосується і снарядів, і ракет, і РЕБ, і дронів, і нових потужностей для нашої ППО. ... Поки не про все можна говорити публічно, але український повітряний щит стає міцнішим буквально щомісяця", - розповів президент.

Крім того, як зазначив глава держави, на зустрічі була створена відповідна коаліція - коаліція розвитку ППО. Лідерами в її організації стали Німеччина та Франція. Він висловив подяку цим країнам за лідерство.

Він також подякував кожній країні, яка бере участь у тому, що дає можливість українським містам і селам бути більш захищеними від російських ракетних та дронових ударів.

Водночас найближчим часом Зеленський очікує звіт міністра оборони Рустема Умєрова за результатами сьогоднішнього "Рамштайну".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр оборони України Рустем Умєров заявив на відкритті 17-ї Контактної групи "Рамштайн", що росія точно не планує зупинятися сама у війні проти України, оскільки розуміє тільки силу. З моменту проведення останньої зустрічі у рамках формату Рамштайн, тобто шість тижнів тому, росія втратила ще майже 36 тис. військових.

Головне