Столтенберг вважає, що НАТО потрібно готуватися до тривалого протистояння з росією

Столтенберг вважає, що НАТО потрібно готуватися до тривалого протистояння з росією

Країни-члени Північноатлантичного альянсу повинні готуватися до тривалого протистояння з росією. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Він наголосив, що НАТО потрібно збільшувати виробництво боєприпасів та різних видів озброєння, щоб бути готовим протистояти рф.

"НАТО не прагне війни з росією. Проте нам потрібно бути готовими до протистояння, що може тривати десятиліття", - заявив Столтенберг.

Водночас він наголосив, що не можна дати росії виграти війну в Україні. Адже після цього російський диктатор Володимир Путін може поширити свою агресію і на інші країни. Саме тому Столтенберг заявив про необхідність надавати Україні все необхідне та інвестувати у військовий потенціал НАТО.

Крім того генсек Північноатлантичного альянсу зазначив, що НАТО варто розширювати свою промислову базу. Це не лише дозволить збільшити обсяги військових поставок в Україну, але і поповнить запаси країн-членів Альянсу.

Разом з тим Столтенберг нагадав, що російська влада готує економіку країни до тривалої війни, тому закликав країни НАТО до кроків, що посилять їхню безпеку.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен вважає, що росія може здійснити напад на НАТО протягом трьох-п'яти років.

Головне