Столтенберг запросив Зеленського на саміт НАТО

Столтенберг запросив Зеленського на саміт НАТО

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг запросив Президента Володимира Зеленського відвідати липневий саміт НАТО. Захід відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня 2023 року. 

Про це Столтенберг заявив у Таллінні на пресконференції.

"Я дуже сподіваюся, що він зможе бути особисто, але, звісно, це залежить від ситуації, тому що триває війна, вторгнення в його країну", - зазначив він. 

Нагадаємо, днями посол України в Литві Петр Бешта розповів балтійському інформагентству BNS, що глава української держави планує приїхати на саміт НАТО у Вільнюсі. 

"Ми це плануємо. Перше, що нам потрібно, це запрошення, оскільки Україна не є членом НАТО. Ми сподіваємося його отримати і сподіваємось, що на той час ситуація з війною в Україні вже серйозно зміниться", – сказав він тоді. 

Нагадаємо, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що має намір висуватися на пост генерального секретаря НАТО.

“НАТО коли? А чудова думка, дуже вдала. Я хочу сказати, що я маю всім оголосити, що є такий задум, і нехай ніхто не забуде такого кандидата. Думаю, цього разу мені поталанить”, – заявив колишній британський прем’єр.

Як писав "Ми-Україна" раніше, співробітники Служби безпеки України викрили ще шістьох зрадників України. Вони передавали ворогу дані про розташування медзакладів, енергооб'єктів та позиції ЗСУ в південних областях.

За “злив” інформації навідники, які виявились місцевими жителями, отримували гроші. Також їм обіцяли високі посади в “окупаційних адміністраціях” у разі захоплення армією рф населених пунктів на півдні. 

Головне