Стефанчук: У Раді наразі немає голосів для заборони діяльності УПЦ МП в Україні

Стефанчук: У Раді наразі немає голосів для заборони діяльності УПЦ МП в Україні

У Верховні Раді України наразі немає достатньо голосів, аби заборонити повністю діяльність Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) в Україні.

Таку думку висловив спікер парламенту Руслан Стефанчук в інтерв'ю для "Радіо Свобода". Як зазначається, відповідний законопроєкт на голосування в Раді досі не виносили, але якби таке сталося, то навряд би всі 226 депутатів підтримали заборону.

За словами спікера, ВР – це механізм, який ухвалює рішення колективно. На його думку, наразі "немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту". Він зазначив, що виносити його у сесійну залу, провалювати для того, аби "потішити російську федерацію", це безглуздо. Це також і юридично, і політично безвідповідально.

Водночас Стефанчук хоче вірити, що побачить 226 голосів. Проте, як він додав, поки йде внутрішня дискусія, яка триває не лише всередині фракції "Слуга народу", а й в інших партіях, які позиціонують себе як патріотичні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала у Одеській області колишнього диякона УПЦ МП. Він за гроші відправляв ухилянтів за кордон під виглядом “церковних місіонерів”. За внесення до списку ексдиякон брав від 4,5 тис. доларів. Сума залежала від терміновості виїзду та фінансових можливостей клієнтів.

Головне