США терміново продадуть танкові снаряди Ізраїлю в обхід Конгресу

США терміново продадуть танкові снаряди Ізраїлю в обхід Конгресу

Адміністрація США знайшла спосіб негайно дозволити продаж Ізраїлю тисяч танкових боєприпасів без попередньої згоди Конгресу.

Цю інформацію повідомляє міністерство оборони США, передає Reuters.

Адміністрація Байдена використала свої повноваження в умовах надзвичайної ситуації, щоб надати Ізраїлю дозвіл на придбання близько 14 тисяч танкових снарядів без попередньої згоди Конгресу.

Зазначається, що загальна вартість цих боєприпасів, які будуть негайно поставлені до Ізраїлю, становить приблизно 106,5 мільйонів доларів.

Пентагон заявив, що Ізраїль використає ці додаткові ресурси для стримування регіональних загроз та посилення власної оборони. Також в американському оборонному відомстві впевнені, що цей продаж боєприпасів Ізраїлю не вплине негативно на обороноздатність США.

За даними Reuters, загалом США планують продати Ізраїлю 45 000 танкових боєприпасів на суму понад 500 мільйонів доларів, і відповідний запит вже подано до Конгресу.

Нагадаємо, дипломат Павло Клімкін вважає, що Сполучені Штати Америки все ж таки можуть ухвалити допомогу Україні, Тайваню та Ізраїлю ближче до Різдва 25 грудня.

Він нагадав, що Ізраїль теж веде війну проти терористів, але інакших від росіян.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ситуація на Бахмутському напрямку залишається напруженою. На деяких ділянках ворог контратакує, застосовує для цього піхотні підрозділи, оскільки погода не дає змогу застосовувати важку техніку.

Головне