США посилюють обмеження на експорт чипів до Китаю

США посилюють обмеження на експорт чипів до Китаю

Сполучені Штати посилюють обмеження на експорт найсучасніших чипів до Китаю. Акції американського виробника графічних процесорів і відеоадаптерів Nvidia та інших напівпровідникових компаній після такої заяви впали. Про це пише France 24.

Вашингтон намагається зменшити можливості Пекіну стати провідною технологічною економікою світу. Нові правила посилюють ті, які минулого року заборонили продавати до Китаю мікрочипи США обмежили продаж високотехнологічних чипів росії та Китаю, за допомогою яких можна створювати системи штучного інтелекту. 

Міністр торгівлі США Джина Раймондо наголосила, що нові правила мають закрити лазівки та запобігти розробці Китаєм штучного інтелекту для військового використання. Однак правила не стосуватимуться чипів для ноутбуків, смартфонів.

Нагадаємо, російські окупанти вирішили перемістити важку техніку в тимчасово окупованому місті Сімферополь. Це рішення було ухвалено через значні втрати, які російська армія понесла на фронті.

Їх агенти вдало зафіксували переміщення бойових машин піхоти БМП-3 та бронетранспортерів БТР-82АМ в Сімферополі. Це рішення окупантів може бути пов'язане зі збитками та великими втратами, які вони зазнали у Запорізькій області та під Авдіївкою.

За цими даними інформацію вже передали Силам оборони України для подальшої утилізації захопленої техніки.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Дніпрі росіяни вдарили по приватному сектору, є загиблі і поранені.

Головне