США опублікували кадри небезпечних маневрів російських пілотів при перехопленні MQ-9 Reaper у Сирії (ВІДЕО)

США опублікували кадри небезпечних маневрів російських пілотів при перехопленні MQ-9 Reaper у Сирії (ВІДЕО)

Військово-повітряні Сили США оприлюднили відео небезпечних маневрів авіації рф в Сирії під час перехоплення нею американських дронів. Пентагон назвав такі дії льотчиків армії рф "безрозсудними", пише The Guardian.

"Ці події є новим рівнем непрофесійних і небезпечних дій російських ВПС, що діють у Сирії", - вказано у заяві ВПС США.

Мішенями російських пілотів стали три американські безпілотники MQ-9 Reaper, що виконували задачу із відстежування цілей, пов'язаних з угрупованням "Ісламська держава" на північному сході Сирії. Російські літаки наближалися до них на небезпечно близьку відстань, після чого пере дронами були випущена парашутні світлові ракети. Один з льотчиків армії рф увімкнув форсаж, перебуваючи близько до американського БпЛА, через що у його оператора виникла проблема з управлінням.

https://twitter.com/USAFCENT/status/1676712564686831619

"Російські військові літаки поводилися небезпечно і непрофесійно при взаємодії з літаками США в Сирії. Ми закликаємо російські сили в Сирії припинити цю безрозсудну поведінку і дотримуватися стандартів поведінки, які очікують професійні військово-повітряні сили, щоб ми могли знову зосередитися на остаточному розгромі ІДІЛ", - наголосив командувач 9-ї повітряної армії на Близькому Сході генерал-лейтенант Алекс Гринкевич.

Очільник Центрального командування США генерал Курила заявив, порушення росією зусиль щодо очищення повітряного простору над Сирією "збільшує ризик ескалації або прорахунку".

Як писав "Ми-Україна" раніше, 14 березня російський Су-27 зіткнувся з американським безпілотником MQ-9 Reaper. Зіткнення сталося за 120 км від Криму. Інцидент стався у міжнародних водах за участі російських винищувачів Су-27. В результаті чого, дрон впав та затонув.

У США наголосили, що кілька разів перед зіткненням Су-27 скидали пальне та летіли перед MQ-9 у небезпечній манері. Цей інцидент демонструє відсутність компетентності на додаток до того, що він небезпечний і непрофесійний.

Головне