США не підтримують припинення вогню у війні Ізраїлю та ХАМАС, - Блінкен

США не підтримують припинення вогню у війні Ізраїлю та ХАМАС, - Блінкен

США не підтримують припинення вогню у війні Ізраїлю та ХАМАС, але виступають за гуманітарні паузи.

Про це заявив державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен під час зустрічі з главами Міністерств закордонних справ ключових арабських країн у Йорданії.

За його словами, припинення вогню зараз може дозволити терористам ХАМАС залишитися на місці та перегрупуватися, а також повторити те, що вони зробили в Ізраїлі у суботу, 7 жовтня. Блінкен також підкреслив важливість ще більших зусиль, щоб захистити цивільне населення Гази. Це завдання буде полегшене "завдяки гуманітарним паузам", наголосив він.

Держсекретар додав, що потрібно запобігти створенню нового фронту в цьому конфлікті з боку будь-якої іншої держави чи недержавної структури.

Глава зовнішньополітичного відомства Йорданії Айман Сафаді під час спільної пресконференції з Ентоні Блінкеном зазначив, що є потреба у забезпеченні того, аби війна між Ізраїлем та ХАМАС не підірвала всього, що було зроблено для встановлення справедливого миру в регіоні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, лідери терористичного угруповання ХАМАС мають мільярдні статки, серед яких - лімузини, вілли та приватні джети. 

Головне