Спікер Сейму Польщі здійснив перший візит до Києва, - Кондратюк

Спікер Сейму Польщі здійснив перший візит до Києва, - Кондратюк

Віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк повідомила про перший візит голови Сейму Польщі Шимон Головня до Києва. Візит розпочався з вшанування пам'яті та покладання квітів до Стіни пам'яті біля Михайлівської площі.

Про це вона повідомила у Telegram-каналі Верховної ради України.

"Це важливий візит для розвитку міжпарламентської співпраці та свідчення підтримки українсько-польських відносин!" - зазначила Кондратюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсумки саміту миру в Швейцарії: чому він був потрібний і що далі

Як відомо, 28 червня 2023 року Шимон Головня був обраний маршалком (спікером) Сейму Польщі, ставши одним із ключових політичних фігур країни. На посаді маршалка Головня відповідальний за організацію роботи парламенту та забезпечення дотримання регламенту.

Раніше в Україну з офіційним візитом прибула спікерка Сейму Литви Вікторія Чміліте-Нільсен. Президент Литви Гітанас Науседа запропонував створити міжнародний трибунал для притягнення росії до відповідальності за злочини проти України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, світ стоїть на порозі глобальної кризи через конфлікт в Україні, яка може вибухнути протягом найближчих трьох-чотирьох місяців.

Головне